Mariken Lauvstad

Kontakt meg

 
 
 
 

Opp gjennom årene har jeg jobbet som teaterskribent, dramaturg, instruktør, skuespiller, sanger og teaterlærer. For tiden er jeg mest aktiv som skribent, underviser og dramaturg. Jeg er fast teaterkritiker for Morgenbladet og underviser emnet Samtidskunst på Høyskolen Kristiania. Som dramaturg har jeg blant annet jobbet for Tigerstadsteatret og Riksteatret.


Jeg ser på arbeidet mitt som en kontinuerlig utforskning av nye perspektiver, konsepter, grenseoppganger og universer innen scenekunstfeltet. 

På tross av at jeg elsker å arbeide med tekst, er jeg som dramaturg aller mest opptatt av mulighetene innen konseptdramaturgi, komposisjon i rom, bevegelse, koreografi og prosess. Jeg har også en del erfaring med tverrkulturelle uttrykk, representasjonsproblematikk og kulturell oversettelse. Om du arbeider med performance, site-specific, devising, dans, fysisk teater, krysskulturelt eller i ulike former for hybridsjangre, kan det godt hende jeg er dramaturgen for deg. 
Verv og utmerkelser

For tiden sitter jeg i Heddakomitéen og er styremedlem i Ravnedans. 


 2019 ble jeg tildelt prisen Årets Kritikk for det kritiske essayet Den Ultimate Tragedien i Shakespearetidsskriftet. I 2020 og 2021 mottok jeg Arbeidsstipend fra Statens Kunstfond for mitt virke som kritiker.


Har du spørsmål eller henvendelser? Bare ta kontakt!

Du når meg lettest på sms eller e-post.

Utdanning

2019

Master of Arts -  Komparativ Dramaturgi

Universitetet i Cape Town


2013

PPU Teater, Kunsthøyskolen i Oslo


2006

School of Stage Arts

BA Performance Teater